GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

U kutinskim školama sutra počinje raditi 26 pomoćnika u nastavi sa 27 učenika s poteškoćama
U kutinskim osnovnim školama sutra, 1. listopada će započeti raditi 26 pomoćnika u nastavi koji će u redovnom nastavnom procesu pomagati 27 učenika s poteškoćama u razvoju.
Omogućeno je to kroz projekt „Obrazovanje do kvalitetnije budućnosti“ Udruge OSI. Ministarstvo obrazovanja sufinancira provođenje ovog projekta sa 865 tisuća 225 kn.
    Kroz ovaj projekt zaposleno je 15 starih i 11 novih pomoćnika. Biljana Knežević kao pomoćnica u nastavi radila je prošle godine i sretna je što će i ove godine biti zaposlena osoba, ali je više veseli što će djeca s poteškoćama dobiti pažnju koju zaslužuju i ostvariti svoje pravo da budu uključena u redovno školovanje.     "Rad s djecom je nešto što te čini boljim čovjekom i nešto što te ispunjava i inspirirana u svakom pogledu. Škola ne iscrpljuje, meni daje energiju. Za mene je to puno, osjećaš se bitnim i važnim. Važno mi je to i zbog djece zato što ta djeca stvarno, stvarno trebaju nekoga tko će ih razumjeti, tko će biti uz njih i tko će stajati uz njih na njihovoj strani."
    Jozefina Kranjčec, predsjednica Udruge OSI izrazila je zadovoljstvo zbog početka projekta. „Zaposlili smo sve pomoćnike u nastavi koji su radili prošle godine i 11 novih. Još smo više sretni zbog naše djece. Uspjeli smo i veseli me što ćemo napredovati, jer veliki dio pomoćnika je prošao edukaciju prošle godine, pa ćemo ove godine uz ponovnu edukaciju i uz iskustvo iz prošle godine biti još uspješniji za dobro učenika, škola i našeg grada.“ Istaknula je predsjednica Udruge OSI i dodala…"Jako mi je lijepo ovako okretati glavu, čas lijevo, ravno, čas desno. U jednom danu toliko djelatnika zaposliti? Mislim da je to spektakularno. Imali smo 12, 12, 15, ali 26 još nismo imali. Ponosni smo da smo dobili ovaj projekt kojeg smo za vas napisali da bi vi mogli biti pomoćnici u nastavi bez kojih naša djeca s poteškoćama u razvoju ne bi mogli primiti onoliko znanja koliko bismo mi htjeli da usvoje za vrijeme nastavnog programa." Predsjednica Udruge OSI zahvalila je pomoćnicima koji su proteklih mjesec dana volonterski u školama radili kao pomoćnici u nastavi i tako omogućili djeci s poteškoćama da nastave redovno školovanje.
    Jasminka Molnar, pročelnica Odjela za društvene djelatnosti čestitala je na uspješnoj pripremi projekta Udruzi OSI i zahvalila na suradnji iz kojeg se očekuju još bolji rezultati."Čestitam što ste postali ili ostali pomoćnici u nastavi. Ove godine smo išli stepenicu dalje. Uspjeli smo dobiti 26 pomoćnika za 27 učenika. To je veći broj od 15 pomoćnika prošle godine. Naravno, da će suradnja biti bolja i uspješnija, jer prošle godine edukacija je provedena i ove će godine to biti na stepenici više. Očekujem da ćete s djecom raditi zdušno, da ćete imati razumijevanja s njima, jer to su djeca kojima je potrebna posebna pažnja."    Od 1. listopada kroz cijelu školsku godinu u kutinskim osnovnim školama kroz projekt Udruge OSI „Obrazovanjem do kvalitetnije budućnosti“ bit će zaposleno 26 pomoćnika u nastavi koji će raditi sa 27 učenika. (nb)

GALERIJA FOTOGRAFIJA Pomoćnici u nastavi u šk/god 2015/161.10.2015. - DruštvoBroj čitanja: 1642 ... Autor:  ...