GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Obnovljena kuglana Sportskog centra Kutina




Kuglana u Sportskom centru u Kutini je rekonstruirana te će se na njoj sada moći igrati utakmice II. kuglačke lige. Rekao je to na otvorenje obnovljene kuglane Marcel Vučetić, ravnatelj Sportskog centra Kutina.
    Nastavak je to obnavljanja sportskih objekata u Kutini. Prije nekoliko godina uređeno je nogometno igralište, obnovljen je parket i krov na velikoj dvorani te je uređena dvorana za stolni tenis. Ove godine na red je došla i kuglana što je bila dugogodišnja želja kuglaša i građana rekreativaca, rekao je ravnatelj Sportskog centra.



“ U kuglani smo stvorili sve uvjete da bi kuglana dobila kategorizacija i licencu za drugu ligu. Kuglana je na pohvalan način dobila i kategorizaciju i licencu.. Zadnja rekonstrukcija zaletišta bila je 1995. i sad smo napravili sve novo i u funkciji je. Drago mi je i veseli me da su svi kuglački klubovi koji se natječu u našoj dvorani dobili kvalitetu više u smislu mogućnosti postizanja boljih sportskih rezultata.“

    Gradonačelnik Kutine Andrija Rudić izrazio je zadovoljstvo obavljenim radovima koje su uglavnom obavili zaposlenici Sportskog centra. Grad Kutina unatoč smanjenim sredstvima u proračunu ulaže u razvoj sporta i sportskih objekata za bavljenje sportsom svih građana, istaknuo je gradonačelnik.



„Ponosan sam zbog toga što smo jedan od rijetkih gradova koji je ove godine povećao izdvajanja za sport. Na izvornom proračuna ove smo godine povećali 200 tisuća kn. To nije ulaganje u sport. Stalno podižemo i razinu mogućnosti bavljenja sportom za građane na području Grada Kutine. Drago mi je da je ovo ulaganje koje je bilo predviđeno za 450 tisuća kn napravljeno za 60 tisuća kn i da zadovoljava sve uvjete. Radimo racionalno, radimo na jedan način koji će građanima Kutine da se normalno bave sportom i budu iznad prosjeka Hrvatske.“
    Kuglaši KK Moslavina i ŽKK Gojlo na pokaznom kuglanju izrazili su zadovoljstvo obnovljenom kuglanom. Na kuglani su rekonstruirani i obnovljeni automati koji nisu mijenjani od otvorenja Sportskog centra prije 35 godina te zaletište i položnice koji su zadnji put obnovljeni prije 20 godina. Tako obnovljena kuglana u Sportskom centru zadovoljava sve uvjete za igranje kuglaških utakmica II. lige pa su kuglaši zbog toga osobito zadovoljni jer će to smanjiti njihove troškove i omogućiti postizanje boljih sportskih rezultata.  (nb)

GALERIJA FOTOGRAFIJA Obnovljena kuglana Sportskog centra Kutina



28.9.2015. - Sport



Broj čitanja: 1429 ... Autor:  ...