GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Predstavljanje projekta rekonstrukcije društvenog doma s dogradnjom dječjeg vrtića
Grad Kutina pripremio je projekt rekonstrukcije društvenog doma s dogradnjom dječjeg vrtića u Banovoj Jaruzi koji će do kraja godine prijaviti na natječaj za mjeru 7 Fonda za ruralni razvoj. Prilika je to za unaprjeđenje društvenog standarda uz 100% financiranje EU fondova, i to 50% unaprijed, a ostalo po izvršenju radova. Natječaj će biti raspisan do kraja godine, a voditelj projekta bit će Mišel Novosel.Za Banovu Jarugu to bi imalo velik značaj obzirom da mještani praktički nemaju mjesnog doma, odnosno postojeći je u vrlo lošem stanju.Predsjednik mjesnog odbora Marko Perinović u očekivanju sanacije mjesnog doma uz pomoć mještana uredio je dvije prostorije kako bi se mogli održavati sastanci i određene aktivnosti.
  


Predstavnik projektantske kuće prezentirao je detalje projekta rekonstrukcije doma kojim bi Banova Jaruga dobila mjesto za Dječji vrtić, udruge prostor za rad, a mještani dvoranu s binom.Mještani su postavljali pitanja o detaljima i davali svoje sugestije, a neke od njih bit će uvrštene u projekt.Gradonačelnik Kutine Andrija Rudić zahvalio je svim što su se aktivno uključili u raspravu naglašavajući da je Banova Jaruga središte istočnog dijela grada kojemu gravitiraju mještani od Zbjegovače, Međurića, Jamarica do Batine i Ilove. Zato je potrebno Banovoj Jaruzi vratiti stari sjaj i važnost koju je nekada imala.»Ulažemo u podizanje razine zdravstvene zaštite, društvenog života, te u školski i predškolski standard. To su tri bitne sastavnice i sve to treba biti nositelj budućeg razvoja na ovom dijelu. Ljudi koji ovdje žive sada će imati priliku unaprijediti društveni život i shvatiti da i sami sudjeluju u stvaranju nove vrijednosti za Grad Kutinu», zaključio je gradonačelnik.
Na skupu je naglašeno da je Grad Kutina uz Razvojnu agenciju MRAV dosad povukao 12 mln kn sredstava EU, te da se i dalje radi na nizu projekata. (gp/ML)
28.9.2015. - DruštvoBroj čitanja: 1457 ... Autor:  ...