GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Volontiranjem do razvoja lokalne zajednice
Udruga OSI nedavno je započela projekt „Volontiranjem do razvoja lokalne zajednice“. Partneri su u projektu: Centar za socijalnu skrb Kutina, osnovne škole Mate Lovaraka i Vladimira Vidrića te Grad Kutina.
    Cilj je projekta ojačati lokalnu zajednicu razvojem volonterstva i oživljavanjem aktivnosti Lokalnog volonterskog centra Kutina. Istaknula je to Ivana Pekera izvoditeljica projekta i koordinatorica LVC-a pozdravljajući partnere u projektu i sudionike prve radionice u okviru ovog projetka."Radionica je na temu volonterskog managementa i vode ju aktivistice Udruge IKS iz Petrinje. Namijenjena je organizatorima volontiranja da bi njima olakšala posao, odnosno kako bi što lakše napravili volonterski program."
    U nastavku projekta bit će organizirano nekoliko edukativnih predavanja kako bi se i građane potaknulo na volontiranje i kako bi Lokalni volonterski centar potpuno zaživio. Jozefina Kranjčec, predsjednica Udruge OSI i voditeljica projekta ne sumnja u uspjeh i ostvarenje ovih ciljeva."Vrlo smo zadovoljni. Imamo zaposlenu osobu koja će se sada baviti samo volontiranjem i razvojem volonterstva u našoj lokalnoj zajednici. Mislim da ćemo polučiti kvalitetne rezultate, jer angažiranjem volontera i razvojem mnogobrojnih volonterskih programa može pružiti zajednici veliku dobrobit."    Lokalni volonterski centar Kutina radi u prostorijama Udruge OSI na adresi Augusta Šenoe 2. Građani koji žele volontirati ili imaju ideju za volonterski program mogu se javiti i na tel. br. 629-036.    Projekt Volontiranjem do razvoja lokalne zajednice provodit će se godinu dana, vrijedan je 119 tisuća 499 kn i sufinanciran je sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih. (nb)

Projekt: Volontiranjem do razvoja lokalne zajednice
nositelj projekta: Udruga OSI Kutina
partneri u projektu: Grad Kutina, Centar za socijalnu skrb Kutina, OŠ Mate Lovrak i OŠ Vladimir Vidrić.

Voditeljica projekta: Jozefina Kranjčec
Izvoditeljica projekta: Ivana Pekera
Asistentica u projektu: Vesna Butina
projekt osmislio i aplicirao: Vjekoslav Hanjilec24.9.2015. - DruštvoBroj čitanja: 1546 ... Autor:  ...