GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Agrivi i Turbomehanika dobitnici posebnih priznanja HGK
GALERIJA FOTOGRAFIJA Svečanost dodjele Zlatnih kuna, HGK Sisak 18. rujna 2015.

Kutinske tvrtke Turbomehanika i Agrivi dobitnici su posebnih priznanja HGK Županijske komore Sisak za poslovne uspjeha u protekloj godini koje su im uručene na svečanosti dodjela Zlatnih kuna najuspješnijim poduzetnicima i gospodarstvenicima u županiji u protekloj godini.
  Turbomehanika je dobila Kristalnu kunu, posebno priznanje za dugogodišnji rast i uspješno poslovanje. Turbomehanika je dobila već 6 Zlatnih kuna i prema pravilima o dodjeli te nagrade iduće tri godine ne može ju dobiti. Zbog izuzetnih poslovnih rezultata i stalnog rasta u HGK Županijska komora Sisak odlučeno je da se Turbomehaniki dodjeljuje Kristalna kuna.  Ivan Majstrović, zahvaljujući na nagradi istaknuo je kako se Turbomehanika oslanjala na vlastite snage i znanje te da su za uspjehe u prošloj godini najzaslužniji mladi kadrovi Turbomehanike, "Uspjeh Turbomehanike rezultat je dugogodišnjeg rada i nadamo se da će tako biti i dalje. Kao što sam rekao, oslonili smo se na mlade snage i tu je budućnost. Mladi imaju drugačiji pristup, moderniji, naravno nisu opterećeni avetima prošlostima kojima smo u Hrvatskoj stalno opterećeni. Jedan biznis u Americi je rekao kako od svih glagoLskih vremena prizna samo jedno, a to je futur, budućnost. Trebamo gledati u budućnost, u razvoj, inače nema tu sreće." Agrivi d.o.o. Kutina dobitnica je priznanja županijske komore za inovativnu tvrtku. Aplikacija za praćenje poljoprivredne proizvodnje kutinske tvrtke postigla je globalni uspjeh. Nakon brojnih nagrada i priznanja u cijelom svijetu, Agrivi je konačno dobio i jedno priznanje u Hrvatskoj.
  Matija Žulj,osnivač i direktor Agrivia zahvalio je što je uspjeh Agrivia prepoznat te je zasluge podijelio sa svojim mladim timom u Agriviu, "Uvijek je lijepo biti priznat i doma. Dobar je osjećaj da smo dobili nagradu, da je prepoznat naš rad i ono što se trudimo i što smo radili protekle 2,5 godine. Dvogodišnjicu službenog postojanja Agrivi je obilježio sa 10 tisuća korisnika u 150 zemalja. Nadamo se da ćemo to dogodine udvostručiti. Agrivi ide globalno. Cilj je Agrivia da uđe u top 5 svjetskih tvrtki u ovome što radimo. Na dobrom smo putu. Vani nas jako dobro prepoznaju, imamo jako dobre rezultate, kontaktiraju nas top svjetske firme koje žele koristiti naše proizvode. Tako da je pred nama dobra budućnost. Nadamo se da ćemo imati puno zapošljavanja. Muči nas kako pronaći kadar u Kutini. To je jedan od većih izazova s kojim se susrećemo. Treba pronaći ljudi koji odgovaraju našim potrebama, to su inženjeri, oni uglavnom ostaju u Zagrebu, trebamo ih vratiti u Kutini. S tim se sad najviše mučimo."

 Za najuspješnije tvrtke u županiji dobitnici Zlatnih kuna su Optiplast Sisak, Vivera Glina i Mlin i Pekare Sisak. (nb)18.9.2015. - GospodarstvoBroj čitanja: 1827 ... Autor:  ...

RSS