GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Službene obavijestiMjera IV - Javni poziv za PROGRAM dodjele bespovratnih sredstava za novoosnovane (start up) tvrtke i obrte kao potpora za razvoj malih poduzetnika u 2018. godini na području Grada Kutine
26.4.2018. - Gradska uprava


Cilj PROGRAMA: Poticanje malih poduzetnika i obrta s područja Grada Kutine koji posluje najviše jednu godinu /mlade tvrtke i obrti/, broj zaposlenih je najviše do 5 osoba, a djelatnost je vezana isključivo za razvojne projekte s lokalnim ili globalnim ambicijama i potencijalima za poduzetničko korištenje, a sve s ciljem poticanja rasta inovativnih start-up tvrtki/obrta.

Mali poduzetnici, te obrtnici korisnici potpora iz ovog Programa ista koriste/ulažu u svoje razvojne projekte, opremanje/kupovinu poslovnih prostora, opreme i svoje troškove vezane uz poslovanje.

Za sufinanciranje ove mjere sukladno stavku 1. ove točke svi podnositelji zahtjeva koji ispunjavaju uvjete mogu ostvariti i do 80% iznosa od planiranih potreba po pojedinom razvojnom projektu i/ili priloženoj dokumentaciji za poslovni prostor, opremu i druge prihvatljive troškove uz napomenu da taj iznos ne može biti veći od 25.000,00 kuna po pojedinom zahtjevu.

Iznimno za ulaganja koja provode mladi poduzetnici/obrtnici koji nemaju više od 29 godina za vrijeme podnošenja Zahtjeva za potporu po ovom Programu, potpora će se uvećati za 50% na odobrena sredstva.Službeni dio

Popis službenih obavijesti