GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Službene obavijestiSat za planet Zemlju (Earth Hour)
22.3.2017. - Aktualnosti


Grad Kutina će se i ove godine priključiti najvećoj volonterskoj akciji na svijetu, koju, pod nazivom Sat za planet Zemlju  (Earth Hour), već desetu godinu zaredom organizira  WWF, svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode.

Sve je započelo još 2007. godine, kada su gašenjem javne rasvjete u australskom Sydneyu, stanovnici  toga grada poslali poruku svijetu da trebamo biti svjesni štetnosti klimatskih promjena te voditi računa o otisku kakav ostavljamo na našem planetu.

Već dvije godine kasnije, Sat za planet Zemlju u Guinessovoj knjizi rekorda upisan je kao najveća svjetska volonterska akcija, a rezultati su iz godine u godinu sve bolji. Tako je prošle godine javna rasvjeta isključena u više od 7000 gradova iz više od 178 zemalja!

I Hrvatska je jedna od njih - lani su ugašena  svjetla u 68 gradova: zagrebačka katedrala, dubrovačke zidine, pulska arena, splitska Dioklecijanova palača tek su neke od znamenitosti koje su utonule u mrak.

 Glavni cilj ove akcije je osvjestiti stanovnike planeta da moramo početi voditi računa o resursima koje trošimo.

Kako bismo se pridružili ovoj akciji,  dana 25. ožujka (subota) od 20:30 sati, na sat vremena i Grad Kutina će isključiti javnu  rasvjetu na sljedećim lokacijama:

Novi trg, Trg k.Tomislava, Školska ulica, Kolodvorska ulica, K.P.Krešimira IV i Hebrangova.

 

WWF je ovogodišnju akciju Sat za planet Zemlju posvetio klimatskim promjenama. 

 

Upravni odjel za komunalni sustav i prostorno uređenje Grada Kutine


Službeni dio

Popis službenih obavijesti